MaasBandProject
2019 - 2025

(achtergrondfoto © MaasBandProject)

Foto-expeditie Maasband


 


Door de aanleg van een nevengeul rondom Maasband zal het landschap sterk gaan veranderen. Zozeer dat je jezelf op enig moment zelfs gaat afvragen: “hoe was het ook alweer”. Het MaasBandProject streeft ernaar om de kennis van dit historisch rivierlandschap in al zijn facetten te vergroten en het huidige beeld te behouden. We zullen hiervoor langdurig veldonderzoek uitvoeren in aansluiting op de uitgebreide bureaustudie die reeds is verricht.

 

Naast dit wetenschappelijk onderzoek streven we er ook naar dat bewoners, gebruikers en bezoekers van dit landschap meedoen met dit onderzoek en ook meehelpen om het landschapsbeeld vast te leggen voor toekomstige generaties. Daarom organiseren wij een foto-expeditie.

Voor de foto-expeditie vragen wij je om foto’s te maken van het landschap in en rondom Maasband en eventueel van mensen die op de een of andere manier gebruik maken van dit landschap, zoals boeren, wandelaars, vissers etc. Als je mensen op de foto zet, vraag dan wel eerst om toestemming en of de foto gepubliceerd mag worden. Wat je fotografeert maakt dus niet uit, als het maar met het landschap van doen heeft. Bedenk tegelijkertijd welke betekenis de foto voor jou heeft. Het kan zijn dat je het beeld gewoon mooi vindt, dat je het jammer vindt dat het landschap met die oude boom of dijk ter plaatse verdwijnt, dat je fijne herinneringen aan die plek hebt of dat je iets hebt gezien dat historisch interessant lijkt zoals bijvoorbeeld een oude grenssteen. Geef als landschapsonderzoeker zoveel mogelijk informatie over de plek die je vastlegt, waar je de foto hebt gemaakt en in welke richting je kijkt.

De door jou gemaakte foto’s met jouw toelichting kun je vervolgens met ons delen. Stuur je digitale foto met bijbehorende (Word)tekst en jouw naam naar maasbandproject@gmail.com. Indien wij de foto en tekst geschikt vinden, plaatsen wij deze op onze website zodat ook anderen kunnen zien en lezen welk plek jij zo interessant of mooi vindt en waarom.

Op 26 april 2024 maken wij de winnaar bekend van deze fotowedstrijd. Hiervoor is een jury samengesteld die de inzendingen de meest aansprekende foto’s kiest. De winnaar zal een leuke prijs ontvangen.

Dus: ga op expeditie rondom Maasband, fotografeer, beschrijf en dien in. Wij kijken er naar uit.
Het MaasBandProject team.

Ps: Zorg dat je met je fototoestel of telefoon op de hoogste resolutie fotografeert. Als je met je telefoon fotografeert, doe dat dan bij voorkeur met het toestel horizontaal (landscape formaat). Zet ook je locatie (GPS) op je telefoon aan zodat deze automatisch bij je foto wordt opgeslagen.

 

 


Afb. 1. MaasBandProject team fotograaf Wil Klarenaar 

 
 
 
E-mailen
Map
Info